Betta på skytte

Sportskytte är en av de svåraste tävlingssporterna, då den verkligen testar utövarens färdigheter i träffsäkerhet. Dessutom utförs den under en stark tidspress. Den som utövar sporten har till dennes förfogande olika vapen. Inom sportskytte finns olika grenar, som kategoriseras beroende på typen av vapen och/ eller skjutvapen. Det finns fyra skyttegrenar; pistol, gevär, viltmål och lerduveskytte.

Skytte som sport

Sportskytte är idag en av de mest utövade sporterna i världen – om vi ser till antalet utövare, vissa lagsporter så som fotboll är större. Det är en av få sporter där kvinnor och män tävlar på samma villkor, den utgår från den tävlandes nivå. Att bli bra inom sporten är väldigt svårt och kräver stort engagemang. Engagera dig i skytte genom guts-bonusen.

Alla har vi inte möjlighet till skjuthallar och pistoler, för sanningen är ju den att du inte kan utöva skytte som sport på egen hand utan du behöver en bra lärare som även lär ut vapensäkerhet. Om du inte har möjlighet att utöva skytte eller om du är nyfiken på sporten så finns det många olika verklighetsbaserade spel.

Skytte som spel

Ofta när du spelar skjutspel går du in i en roll som ”sniper” eller soldat inom en arme och försöker att vinna ett krig eller en annan svår situation, nästan alltid i en öken eller i en miljö där det blir så svårt som möjligt att klara av uppdragen. Spela skjutspel för att få en känsla för sporten.

Inom många skjutspel så använder du inte bara skjutvapen men även granater, vilket gör att spelen mer dramatiska. Dagens spel är väldigt välutvecklade och trovärdiga – det är nästan som att du är med i en actionfilm. Med de flesta olika spel kan du själv välja inställningar och därmed välja att antingen spela mot datorn eller med andra spelare samtidigt.